Geschiedenis
DE GESCHIEDENIS VAN ZENLEX RADIO MANAGER
Zenlex Radio Manager: Gemaakt door radiomakers
Zenlex Radio Manager is geheel geschreven en uitgetest door radiomakers. Het pakket is dus volledig vanuit de denkwijze van een radiomaker geschreven en daardoor zo gebruiksvriendelijk.

De eerste versie is geschreven in 1994. Dit programma was reeds geheel muis-gestuurd en werkte met pop-up schermen en pull-down menu’s zoals iedereen die kent van Windows. Het was echter een DOS programma. Doormiddel van het aansturen van externe CD- en MD-spelers werd het programma geproduceerd. Hoewel de mogelijkheid tot het aansturen van externe apparatuur nog steeds aanwezig is, wordt nu bijna alleen nog maar gebruik gemaakt van harddisk-audio.

Eind 1999 is met het failliet gaan van een lokale omroep het laatste nog in gebruik zijnde DOS-systeem tot stilstand gekomen. Er zijn 2 totaal herschreven DOS versies geweest en inmiddels zitten we aan de 3e totaal herschreven Windows versie.

Een screenshot van de eerste versie van Zenlex Radio Manager uit 1994.

NB: Wrong = Right van DJ Jose vs. G-Sp*tt was in 1994 uiteraard geen hit. Dit screenshot stamt uit 1999 (kort voor het laatste DOS systeem werd afgedankt) en draaide onder Windows in een DOS-box, vandaar dat toen ook makkelijk een screenshot kon worden gemaakt voor het archief. Het betreft echter de pakketversie uit 1994.

 
© 2022 Zenlex Media Solutions